Телефон за контакт: +359886666124 | Предстоящи събития

 

Наднормено тегло - buteyko.bg

Наднормено тегло

Как да отслабнете правилно!

"Минус тридесет килограма само за един дъх на Бутейко!" - казва основателят и директор на световноизвестния Котешки театър - Юрий Куклачев в интервю, когато прозвучава фантастичната фраза, че е отслабнал с 30 килограма, като нормализира своето дишане! Този човек има собствен успешен бизнес в Москва, Ню Йорк, Париж и е малко вероятно той да измами или да каже празни рекламни думи за някого. Отслабването с 30 килограма за един месец практикуване на Метода Бутейко днес е истинска реалност...“

Как да отслабнете правилно? Този въпрос се задава от мнозина. Наднорменото тегло е резултат от метаболитни нарушения, а не на грешки в храненето и други причини, както често погрешно се смята, следователно, за да премахнете наднорменото телесно тегло, първо трябва да нормализирате метаболизма. Учените знаят, че метаболитните нарушения винаги са свързани с нарушена дихателна функция, което лишава организма от необходимия кислород и води до неправилно протичане на основните метаболитни процеси. Ако дихателната функция е нарушена, тогава в условия на хипоксия и нарушен метаболизъм, всички диети са безполезни.

Нормализиране на теглото чрез Метода Бутейко

Нормализирането на дишането според Бутейко, особено в комбинация с дозирана физическа активност, позволява през първите седмици на обучение да се постигне намаляване на телесното тегло поради нормализиране на метаболитните процеси.

Особено трябва да се отбележи, че дишането според Бутейко нормализира метаболизма без болезнени диети или самоизмъчване в спортните зали. Методът Бутейко се използва в обикновения ежедневен живот и ви позволява да постигнете фантастични резултати в премахването на излишните килограми поради възстановяването на ключови метаболитни процеси и всичко това се случва без "тайни хапчета" и други методи, но в най-естествените и безопасен начин по следната схема: нормализиране на дихателната функция - нормализиране на метаболизма - нормализиране на теглото.

Днес Методът Бутейко се използва активно в света, по-специално в САЩ, в програма за отслабване, тъй като е напълно естествен, физиологично - естествен начин за корекция на теглото. Голямо предимство на тази програма е естественото възстановяване на сърдечно-съдовата система и други функционални системи на тялото без странични ефекти в бъдеще.

Отслабване

Ниската ефективност на борбата с наднорменото тегло се дължи на липсата на разбиране къде, както се казва, напълняват краката при излишните килограми. Краката напълняват от нарушен метаболизъм, тъй като наднорменото тегло изобщо не е грешки в храненето или само заседнал начин на живот. Наднорменото тегло е резултат от нарушения на ключови метаболитни реакции. Добре известно е, че хората с наднормено тегло, например, ядат много по-малко от слабите хора, но наднорменото тегло не намалява от това. Обратната история се случва и със слабите жени: те ядат за трима, но, причината за теглото не е в количеството на приетата храна. Следователно, за да се нормализира теглото е необходимо да се нормализира метаболизма. Как?

Природата ни е предоставила един единствен сериозен лост за влияние върху метаболитните реакции - това е регулирането на дихателната функция. Лекарите, физиолозите и наистина хората от науката знаят добре, че нормализирането на различни видове метаболизъм изисква на първо място нормализиране на сложна многостепенна дихателна функция, без която не могат да се справят с болести, които се основават на нарушения в метаболизма и имунитета, а това са астма, алергии, наднормено тегло и други не са възможни по никакъв начин.

В медицинската наука взаимовръзката на метаболитните реакции и обмена на газ на клетъчно и тъканно ниво е известна отдавна, преди повече от половин век, научните изследвания на съветския лекар и учен К.П.Бутейко направиха възможна успешната борба с редица много сериозни заболявания, включително наднормено тегло. Оказа се, че е възможно да премахнете наднорменото тегло без лекарства с помощта на дихателни упражнения на Бутейко и специални физически упражнения според Бутейко, което днес добре познаваме като Метода Бутейко.

 

Как Методът Бутейко нормализира теглото?

Всеки ден повече от 30 години в клиниката Бутейко в Москва се провеждат дихателни упражнения Бутейко за пациенти с астма, алергии, хипертония и други, като тези дихателни упражнения  винаги водят до нормализиране на диетата, нормализиране на стомашно-чревния тракт, нормализиране на метаболизма и нормализирането на теглото, а именно, се наблюдава невероятен факт: слабите хора напълняват, а хората с наднормено тегло губят тегло!

Дотолкова свикнахме с това явление за 30-годишната медицинска практика, че нормализирането на теглото с помощта на дихателни упражнения и невероятният факт за премахване на наднорменото тегло по Метода Бутейко се считат за нещо естествено и обичайно.