Телефон за контакт: +359886666124 | Предстоящи събития

 

Чести настинки, остри респираторни инфекции, грип - buteyko.bg

Чести настинки, остри респираторни инфекции, грип

Лечебният ефект на Метода Бутейко

Нормализирането на дишането по Бутейко повишава имунитета и с максимална пауза от 45 секунди или повече тялото става имунизирано срещу всяка вирусна инфекция, включително грип. С други думи, деца, които са преминали курс на лечение или възстановяване по Метода на Бутейко и имат достигна максимална пауза от 45 секунди, спират да се разболяват от вируси и настинки.

Максималната пауза е продължителността на доброволното спиране на дишането след издишване без волево усилие, измерена в секунди и ви позволява да измерите съдържанието на въглероден диоксид в белите дробове (pCO2A), за да оцените степента на белодробна хипервентилация.

При максимална пауза от 20-30 секунди лечебният период при остри респираторни инфекции и грип се намалява от 5-7 на 1-2 дни, като също така няма възможни усложнения (синузит, ларинготрахеит, фарингит, бронхит, пневмония, бронхо обструкция).

Максимална пауза от повече от 45 секунди ви позволява да възстановите напълно имунитета, да поставите надеждна превантивна бариера по пътя на остри респираторни инфекции и рецидив на хронични заболявания, а също така да извадите детето от категорията "често боледуващи деца".